Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 16. 10. 2018.
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Mjesec hrvatske ...
Studio OSCEO Dal...
Jesenski redovit...
sri 17. 10. 2018.
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Mjesec hrvatske ...
Studio OSCEO Dal...
Jesenski redovit...
čet 18. 10. 2018.
Tvrđa: Prošetajm...
Tržnica Osijek: ...
Mjesec hrvatske ...
Studio OSCEO Dal...
Jesenski redovit...
pet 19. 10. 2018.
III. Sajam poduz...
Muzej Slavonije ...
Mjesec hrvatske ...
Studio OSCEO Dal...
Jesenski redovit...
sub 20. 10. 2018.
III. Sajam poduz...
Studio Eccentric...
Mjesec hrvatske ...
Organicos - Cent...
Arheološki muzej...
ned 21. 10. 2018.
Orahovica: Endur...
Udruga za podršk...
Mjesec hrvatske ...
Organicos - Cent...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama


[28.05.2018.] Najbolje iz filmske produkcije u Osijeku na Filmskoj RUNDI!


[26.05.2018.] Ni poslijepodnevna kiša nije spriječila otvorenje treće po redu Filmske runde


[25.05.2018.] Revija hrvatskih kratkih filmova kreće danas u osječkom Kazamatu! Od petka 25. svibnja do nedjelje 27. svibnja 2018. publika će imati priliku vidjeti premijerne naslove hrvatskih autora na velikom platnu. Program počinje izložbom radova sadašnjih i bivših studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu pod nazivom "Na rubu fotografije".

U 18 sati, prema izboru Vedrana Šuvara iz Kinokluba Zagreb, gledamo filmove kojima se želi pokazati raznovrsnost korištenja svjetla. Nakon službenog otvorenja u 20 sati, gledamo Studentsku rundu i filmove 'Precijenjena dramaturgija' Sunčice Ane Veldić, 'Stranac u mojoj sobi' Petre Balekić, 'Institucija' Kristine Marić te 'Marica' Judite Gamulin, nakon čega slijedi Q&A s autoricama Petrom Bakelić i Kristinom Marić.

Dvije domaće premijere osječkih autora predstavljamo u sklopu Premijerne RUNDE koja kreće u 21:30 h, nakon čega će autori biti na raspolaganju za sva pitanja iz publike. Riječ je o eksperimentalnom filmu Edgara Njarija pod nazivom „INSTAR“ te o eksperimentalnom filmu „TRAGOVI“ Tonija Baloga.

Iznenađenje iz laboratorija dobrih ideja Filmske RUNDE ne nedostaje tako da ćemo premijerno prikazati i spot za pjesmu HŽ poznatog osječkog repera Kandžije. Spot je nastao na Radionici spota u kojoj su polaznici uz mentorstvo direktora fotografije Filipa Tota i montažerke Maide Srabović kreirali pravo malo remek djelo, a osječka publika će imati priliku premijerno vidjeti uradak večeras na velikom platnu!

Nakon runde filmova, dolazi nam na red glazbena runda, tako da ćemo zarundati uz DJ PIPS-a! Ako ste se dvoumili kako ćete provesti petak navečer, nadamo se da smo vam dali dobro usmjerenje. Vidimo se na RUNDI!

[23.05.2018.] Treće izdanje Filmske RUNDE, revija hrvatskih kratkometražnih filmova u Osijeku, kreće u petak 25. svibnja i traje do nedjelje 27. svibnja 2018. Revija se otvara izložbom "Na rubu fotografije" u Galeriji "Kazamat" u 17h. Izložba 'Na rubu fotografije' predstavlja radove sadašnjih i bivših studenata Odsjeka za likovnu umjetnost Akademije za umjetnost i kulturu, nastalih pod mentorstvom Vjerana Hrpke. Na izložbi će biti izloženi radovi koji fotografiju proučavaju kroz prizmu recentnih promišljanja u kombinaciji s fotoprocesima iz XIX. st.

Već prvog dana revije, posjetitelji će imati priliku pogledati i dvije domaće premijere osječkih autora u sklopu Premijerne RUNDE koja kreće u 21:30 h. Riječ je o eksperimentalnom filmu Edgara Njarija pod nazivom „INSTAR“, a iza naslova se krije film o osobnoj transformaciji i oslobađanju unutarnjeg svjetla te o eksperimentalnom filmu „TRAGOVI“ Tonija Baloga. Film Tragovi je nastao na temelju praćenja nastanka multimedijalnog rada umjetnika Marija Matokovića i realizacije ideje rada o gradu u kojem je poslijeratno vrijeme, umjesto napretka, dovelo do vrlo neizvjesne budućnosti. Ovu RUNDU „vrte“ njihovi autori koji će nakon projekcije rado odgovoriti na sva vaša pitanja i otkriti kako je tekao proces istraživanja i snimanja. Uz to pripremamo i jedno iznenađenje iz RUNDINOG laboratorija dobrih ideja.

Petak, 25. svibnja 2018.
17:00 h - izložba alternativnih fotoprocesa
18:00 h - fokus runda: svjetlo (100')
20:00 h - otvaranje & studentska runda (90')
21:30 h - premijerna runda (30')
22:00 h - DJ Pips

Subota, 26. svibnja 2018.
17:30 PANEL (60') 18:30 Fokus profesija: snimanje (105')
20:30 festivalska runda (70')
22:00 DJ Max

Nedjelja, 27. svibnja 2018.
11:00 Dječj arunda


[21.05.2018.] Filmska RUNDA, revija hrvatskih kratkometražnih filmova, čije će se treće izdanje održati od 25. do 27. svibnja u Osijeku, poziva djecu i sve zaljubljenike u film na Dječju RUNDU i to 27. svibnja 2018. u 11:00 sati u osječkom Kazamatu.

U suradnji s Bacačima Sjenki predstavljamo vam zaigrane filmove najrazličitijih formi i tema koje su osmislili i snimili polaznici dječjih filmskih radionica FROOOM! u Zagrebu, Koprivnici, Sinju, Prelogu, Rijeci, a nadamo se jednoga dana i u Osijeku.

Frooom! je inovativni obrazovni program koji se u organizaciji Bacača sjenki, pod sloganom “Što ne vidiš gledajući film” diljem Hrvatske kontinuirano održava od 2012. godine. Kao odgojno-obrazovni program medijskog i filmskog opismenjavanja namijenjen je djeci osnovnoškolskog uzrasta. Frooom se oslanja na edukacijske i umjetničke metode po kojima je djelovanje Bacača Sjenki prepoznatljivo široj javnosti u Republici Hrvatskoj i međunarodno, a kreće se u rasponu od društvene prakse u lokalnoj zajednici, preko novomedijskih i participativnih izvedbenih umjetnosti, do preispitivanja medija i izmještanja uvriježenih motrišta na goruće probleme i izazove suvremenog društva.

Filmska RUNDA se realizira kroz revijske (projekcije kratkih hrvatskih filmova svih rodova, predstavljanje i razgovori s gostujućim autorima, paneli, radionice) i vanrevijske aktivnosti (retrospektivne projekcije, predstavljanje i gostovanje mladih filmskih autora i njihovih filmova i filmske radionice za mlade). Cilj programa je aktualiziranje audiovizualne djelatnosti u gradu Osijeku, promocija hrvatskog kratkometražnog filmskog stvaralaštva kroz predstavljanje autora i njihovih radova te razvoj publike kroz diskusiju i radionice.
[18.05.2018.] Filmska RUNDA, revija hrvatskih kratkometražnih filmova, nastala u produkciji neprofitne umjetničke organizacije Teatar to go, čije će se treće izdanje održati od 25. do 27. svibnja u osječkom Kazamatu, predstavila je ovogodišnji program.

Glavni program osim već tradicionalnih blokova sa kratkim nagrađivanim filmovima nastalima u profesionalnoj i studentskoj produkciji te predstavljanjem njihovih autora, donosi i zanimljivu perspektivu iz FOKUS profesije – snimanja.

Glavni program čine Festivalska runda, Studentska runda, FOKUS profesija i FOKUS runda svjetlo. Festivalsku rundu čine nagrađivani filmovi koji su nakon niza strukovnih nagrada napokon pronašli svoj put i do osječkog platna. Tu se nalaze filmovi 'Oni sami dolaze i odlaze' Borisa Poljaka, 'Manivald' Chintisa Lundgrena, 'Skoro ništa – i dalje noć' Davora Sanvincentija te 'Tanja' Jasne Nanut.

Koje su to teme i motivi kojima se studenti umjetničkih akademija i budući filmski autori trenutačno okupiraju, otkriva Studentska runda s filmovima 'Precijenjena dramaturgija' Sunčice Ane Veldić, 'Stranac u mojoj sobi' Petre Balekić, 'Institucija' Kristine Marić te 'Marica' Judite Gamulin.

FOKUS runda zamišljena je kao višegodišnji program u kojemu se edukativnim i filmskim programima upoznaju grane filmske profesije, a nakon prošlogodišnjeg fokusa na scenariste, ove je godine fokus na profesiju snimanja. Prvi put u Osijeku predstavljaju se četiri izvrsna filma koja su snimili osječki autori i direktori fotografije različitih generacija u profesionalnim produkcijama. Tu se nalazi film 'Marija', u kojemu je direktor fotografije Luka Matić, a režiju potpisuje Juraj Primorac, 'Sve bih ostavio ovdje' osječkog autora Ivana Faktora, 'Siguran let' redatelja Alda Tardozzija, u kojemu je direktor fotografije Filip Tot te 'Iza lica zrcala' redateljice Katarine Zrinke Matijević u kojemu je direktor fotografije Vjeran Hrpka.

U popratnom programu, na izložbi 'Na rubu fotografije' predstavljaju se radove sadašnjih i bivših studenata Odsjeka likovne kulture Akademije za umjetnost i kulturu, nastalih pod mentorstvom Vjerana Hrpke. Na izložbi će biti izloženi radovi koji fotografiju proučavaju kroz prizmu recentnih promišljanja u kombinaciji s fotoprocesima iz XIX. st. što se odlično nadovezuje na filmski program Fokus RUNDA: SVJETLO. U ovom programu, prema izboru Vedrana Šuvara, želi se pokazati raznovrsnost korištenje svjetla u recentnom hrvatskom kratkometražnom filmu.

Uz neformalni panel, u kojemu će ove godine glavnu riječ imati snimatelji koji će se referirati na mogućnosti snimanja i produkcije kratkih filmova u Osijeku, premijerno će se predstaviti dva osječka filma – eksperimentalni film 'Instar' redatelja Edgara Njarija te eksperimentalni film 'Tragovi' redatelja Tonija Baloga.

Najmlađi će, u suradnji s Bacačima Sjenki, gledati zaigrane filmove najrazličitijih formi i tema koje su osmislili i snimili polaznici dječjih filmskih radionica FROOOM! u Zagrebu, Koprivnici, Sinju, Prelogu i Rijeci.

Za zabavni dio programa zaduženi su DJ PIPS i DJ MAX.

Realizacija revije ne bi bila moguća bez partnera i pokrovitelja. Partneri Filmske RUNDE su HDLU Osijek, Udruga Plantaža, Studio kreativnih ideja Gunja - SKIG, Bacači sjenki, Umjetnička akademija u Osijeku, Video klub Mursa, Udruge Breza, Gradske galerije Osijek, Rezolucija, Udruga Novi Film te Bamboo.

Filmsku RUNDU podupiru Društvo hrvatskih filmskih redatelja, Hrvatski audiovizualni centar, Grad Osijek, Osječko-baranjska županija, Vodovod, Unikom, Cedevita, Kandit, Kala, Perković, Osječki taxi, Rakijarnica, Kuća peciva, Karolina, Saponia, Kozel, Pik Vrbovec, Lega-Lega, Filakov, Merlon, Maksimilian, Mediapark i Mr. Cinkos.

Medijski pokrovitelji Filmske RUNDE su HRT, Osijek 031, Dokumentarni.net, HINA, Medijska pismenost, Kulturpunkt.hr, Gradski radio, Studentski radio UNIOS i Studentski.hr.

Program:

Petak, 25. svibnja 2018.
17:00 h - izložba alternativnih fotoprocesa
18:00 h - fokus runda: svjetlo (100')
20:00 h - otvaranje & studentska runda (90')
21:30 h - premijerna runda (30')
22:00 h - zabavni program

Subota, 26. svibnja 2018.
17:30 h - panel (60')
18:30 h - fokus profesija: snimanje (105')
20:30 h - festivalska runda (70')
22:00 h - zabavni program

Nedjelja, 27. svibnja 2018.
11:00 h - dječja runda

[11.05.2018.] Svi zaljubljenici u film mogu pomoći u organizaciji treće po redu Filmske RUNDE, revije hrvatskog kratkometražnog filma, koja će se u produkciji umjetničke organizacije Teatar to go održati od 25. do 27. svibnja 2018. godine u Osijeku.

Volontere ćemo podijeliti u sektore (Info pult, Kino, Press, Interventni vod) kroz koje ćemo im omogućiti stjecanje vrijednog iskustva, usvajanje novih vještina i dobru zabavu! Svi zainteresirani mogu nam poslati motivacijsko pismo i osobne podatke (ime i prezime, datum rođenja i kontakt) na filmskarunda[at]gmail[dot]com s naznakom "Prijava za volontiranje". Prijave su otvorene do 18. svibnja 2018.!
[09.05.2018.] Filmska RUNDA revija hrvatskih kratkometražnih filmova održava se od petka, 25. do nedjelja, 27. svibnja 2018. godine u Osijeku. Stranica prilagođena ispisu