Korisničko ime: Lozinka:
Naslovna Forum 031 Galerija 031 Oglasi 031 Novi korisnik!
uto 16. 10. 2018.
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Mjesec hrvatske ...
Studio OSCEO Dal...
Jesenski redovit...
sri 17. 10. 2018.
Kino Urania [11....
CineStar Osijek ...
Mjesec hrvatske ...
Studio OSCEO Dal...
Jesenski redovit...
čet 18. 10. 2018.
Tvrđa: Prošetajm...
Tržnica Osijek: ...
Mjesec hrvatske ...
Studio OSCEO Dal...
Jesenski redovit...
pet 19. 10. 2018.
III. Sajam poduz...
Muzej Slavonije ...
Mjesec hrvatske ...
Studio OSCEO Dal...
Jesenski redovit...
sub 20. 10. 2018.
III. Sajam poduz...
Studio Eccentric...
Mjesec hrvatske ...
Organicos - Cent...
Arheološki muzej...
ned 21. 10. 2018.
Orahovica: Endur...
Udruga za podršk...
Mjesec hrvatske ...
Organicos - Cent...
Dječje kazalište...
Novosti
Najave i reporti
Kolumne
Gost priče
Interaktiv
Podrška
O nama

Studentska udruga za međunarodnu razmjenu studenata prirodnih i tehničkih znanosti, IAESTE Osijek ovaj mjesec organizira međunarodnu stratešku konferenciju SID (Strategic IAESTE Development) na kojoj će zasjedati predstavnici iz IAESTE zemalja diljem svijeta. Na konferenciji će se provoditi seminari i radionice koje za cilj imaju razvijanje ideja za poboljšanje same udruge te praćenja rada iste na svjetskoj razini, odnosno osmišljavanje strategija za razvoj same udruge. Konferencija će se održavati od 19. – 22. travnja 2018. u hotelu Osijek.

IAESTE kao udruga u svijetu postoji već 70 godina , gdje na godišnjoj razini poslužuje oko 4000 studenata, 3000 poslodavaca i 1000 akademskih ustanova putem profesionalnih stažiranja u inozemstvu, društvenih i interkulturnih programa razmjena, međunarodnog umrežavanja i drugih aktivnosti koje potiču razvoj karijere studenata u više od 80 zemalja širom svijeta. Upravo radi toga Osijek ima veliku čast što može ugostiti najvažnije članove ove udruge iz cijeloga svijeta.

Na sve konkurentnijem tržištu rada mnogo se govori o potrebi stjecanja relevantnog radnog iskustva prije stjecanja diplome. IAESTE kao udruga ne samo da pruža iskustvo pripravništva već i vrijedno iskustvo rada u inozemstvu. Radno iskustvo stečeno u inozemstvu povećava vašu neovisnost i fleksibilnost, komunikaciju i vještine stranih jezika te doprinosi vašem osobnom i akademskom razvoju. Poslodavci znaju da ako studenti uspješno prevladaju izazove koje donosi međunarodno radno iskustvo, oni će se isticati od ostalih prilikom konkuriranja za određeno radno mjesto. Većina stručnih praksi odvija se u ljetnim mjesecima, što studentima omogućava neometano studiranje i obavljanje stručne prakse van fakultetskih obveza.

Važnost ovog događaja koji za cilj ima unaprjeđenje rada IAESTE-a kao organizacije prepoznalo je i Sveučilište J. J. Strossmayera u Osijeku koje je ujedno i pokrovitelj konferencije. Sveučilištu su se priključili i drugi partneri i donatori poput Odjela za kemiju, Sirrah projecta, Čarobnog tima, Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, RT-RK, Karoline, Opa klope, Fakulteta elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija te Studentskog zbora sveučilišta u Osijeku. Stranica prilagođena ispisu